25 augusti 2021
18:30

Karlslunds IF FK

Referat: Rynninge IK - Karlslunds IF FK

Även om Karlslunds IF FK hamnade i underläge i mitten av den första halvleken fanns det inte på kartan att killarna med rödblå matchkläder skulle gå av naturgräset på Grenadjärvallen utan tre poäng. Tre poäng, en skön vändning och rättvis seger blev det. Segersiffrorna skrevs till 3-1 för Karlslund efter en match med heta känslor, kamp och rätt många målchanser efter en KIF-kvittering genom ett självmål, ett dunderavslut av Lukas Julher och ett gubben-i-lådan-mål av Linus Lamu.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Rasmus Forsell
Dennis Koss (ut ’63) - Carl Ekstrand Hamrén - Konrad Gustafsson - Lukas Julher
Christer Lipovac - Tarik Resic (ut ’77) - Pontus Hatula
Jonathan Lundberg - Linus Lamu - Almin Masic (ut ’88)

Avbytare:
Oscar Franck, Hugo Dicksen, Christopher Alp (in ’63), Oliver Kåhed (in '77), Ebrima Jaiteh, Benjamin Ibrahimovic, Malïk Mokédé (in ’88)

Karlslund hamnar alltså i underläge i mitten av den första halvleken efter att ha missat lite i markeringen på en hörna. Karlslund ska dock replikera snabbt. Endast tre minuter senare är det Karlslund som slår in en hörna. Carl Ekstrand Hamrén är närmaste KIF-spelare som stör tillräckligt en vitklädd som trycker in bollen i eget mål till 1-1.

Matchen är känslofylld, som sig bör i ett derby och det blir ett par gula kort som delas ut i derbyyran.

I den 41:a minuten skarvar Jonathan Lundberg bollen vidare till vänsterbacken Lukas Julher, som på äldre dar (trots att han endast är 20 år) har blivit som pånyttfödd när han har bytt kant från höger till vänster i backlinjen. Julher avancerar, viker inåt och skjuter en riktig pärla i målvaktens bortre hörn, och han gör det som om det var vardagsmat. Ledning 2-1!

Innan halvleken tar slut slår Almin Masic en passning på djupet och en diagonallöpande Linus Lamu blir nerdragen i ett potentiellt friläge, och domaren väljer att plocka upp det röda kortet och ge den tidigare rynningemålnickaren en tidigare duschning.

Den andra halvleken hinner ticka upp till den 63:e minuten innan Masic slår ett inlägg in mot straffområdet. Christer Lipovac är nära att nå den men bollen studsar istället vidare mot måltjuven Lamu som dyker upp vid bortre stolpen och nickar på uppstuds in slutresultatet från nära håll, vilket alltså blir 3-1 till Karlslund.

KIF-redaktionen har alltså gjort det igen. Prytt matchaffischen inför aktuell match med vad det ska visa sig vara en centralt avgörande spelare, denna gång Lamu som förutom målet även visar sin betydelse i uppspelsfasen med läckra skarvar till sina medspelare.

Utöver målen har Karlslund ett halvdussin bra chanser till flera mål, även Rynninge har ett par halvbra chanser men Rasmus Forsell i målet avvärjer utan större bekymmer.

Det är många spelare som ska hyllas för sin insats, även om det framförallt var en solid laginsats som bärgade segern. Redaktionen vill ändå passa på att lyfta fram Pontus Hatula lite extra som nog gör sin bästa insats i karlslundströjan sedan han anslöt från just Rynninge inför förra säsongen. Även nämnde Lukas Julher som högerfotad vänsterback agerar som om hans omskolning från innermittfältet inte har ägt rum utan det är just på vänsterbacksplatsen han har nött 10 000 timmar av sitt liv och inget annat. Vårt centrallås med Carl Ekstrand Hamrén och Konrad Gustafsson gör i stort sett fläckfria insatser. Då har vi inte ens talat om offensiven, där vi som sagt kommer till många bra chanser och har ett fint offensivt spel.

Grattis killar till vinsten! Den var ni värda!

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen
NA: Oväntad derbyhjälte för Karlslund – efter klassmål: ”Lämnar foten väldigt skönt”

Nu väntar något så ovanligt som en spelledig helg i seriespelet för Karlslund. Nästa match är lördag 4 september då vi möter Tyresö FF på bortaplan.